1- Kurslara kayıt olurken hangi belgeleri teslim etmem gerekir?
Kurslara ön kayıt, e-Yaygın üzerinden e-Devlet girişi ile kursiyerin kendisi veya ebeveyni tarafından yapılmaktadır. Ön kayıt yapıldıktan sonra Kursun özelliğine göre öğrenim belgesi, sağlık raporu gibi ek belgeler istenerek kesin kayıt yapılmaktadır.
2- Kurslara kayıt olurken taşımamız gereken şartlar nelerdir?
Kursun özelliğine göre öğrenim durumu, yaş, ve fiziksel özellik gibi ek şartlar istenebilmektedir.
3- Kursa yerimize başkası başvura yapabilir mi?
e-Yaygın üzerinden; 18 yaşın altında olanların ebeveynleri tarafından, 18 yaşın üzerindekilerin ise kendileri kurslara başvuru yapabilir.
4- Bir kursu talep ettim, ne zaman açılır?
Genel itibariyle bir kursun açılabilmesi için en az 12 kişinin talebi aranmaktadır. 12 kişinin talep etmesi durumunda o alanda eğitimi verebilecek öğretici bulunup kurs hemen başlatılmaktadır. Okuma yazma kurslarında, tutuklu ve hükümlülere yönelik açılan kurslarda ve özel eğitim gereksinimi olan bireylere yönelik açılan kurslarda 12 kişi başvuru sayısı aranmamaktadır.
5- Başlamış olan bir kursa ne zamana kadar başvuru yapıp katılabilirim?
Başlamış olan bir kursa kurs ders saatinin 1/5(beşte biri) tamamlanmamış olması ve kursun başladığı günden 10 gün geçmemiş olması durumunda kayıt alınabilmektedir. Bu süreler geçmemesine rağmen kurs yerinin fiziki özelliği gibi nedenlerle kurslara belirlenen kontenjanın dolması durumunda da kayıt alınamayabilir.
6- Başlamış olan kursa katıldığım zaman Kurs Bitirme Belgesi alabilir miyim?
Kurslarımızın modülerden oluşması nedeniyle, başlamış olan bir kursa 1. Modül bitmeden başlayan kursiyerler Kurs Bitirme Belgesi alabilmektedir. Bir veya birkaç modül tamamlandıktan sonra kursa başlayan kursiyerlere ise eksik modüllerden not verilemediği için Kurs Bitirme Belgesi düzenlenememektedir. Onlara Not dökümü verilerek daha sonra Müdürlüğümüzde veya diğer İl / İlçe Halk Eğitimi Merkezlerinde açılacak olan kurslarda eksik modüllerini tamamlamaları istenmektedir. Kursiyer 2. katıldığı kursta, ilk katıldığı kursta başarılı olduğu modüllerden muaf tutulmaktadır ve Kurs Bitirme Belgesi 2. kursun sonunda düzenlenebilmektedir.
7- Daha önce katılmış olduğum bir kursa tekrar katılabilir miyim?
1 Kursiyer 1 kursa en fazla 2 defa katılabilir, yani 2. defa katılmasında sakınca yoktur. İkinci defa katıldığı kursu başarılı bir şekilde tamamlaması durumunda kendisine Kurs Bitirme Belgesi düzenlenmemektedir. Bir kursa 2. defa katılanların sayısı kursa katılmak isteyen toplam kursiyerlerin sayısının dörtte birinden fazla olamaz.
8- Katıldığım bir kursta devamsızlık hakkım var mıdır?
Açmış olduğumuz tüm kurslarda kurs toplam ders saatinin 1/5(beşte biri)'i kadar devamsızlık hakkı vardır.
9- Hangi nedenlerle katıldığım kursla ilişiğim kesilir?
Kurs için verilen devamsızlık süresini dolduranların ve kursta eğitim öğretimi aksatıcı, kursun düzenini bozucu, huzurunu kaçırıcı tutum ve davranışlarda bulunan kursiyerlerin kursla ilişikleri kesilir.
10- Halk Eğitimi Merkezinin genel itibariyle uymamız gereken kuralları nelerdir?
Kurum binası içerisinde ve bahçesinde (Müdürlüğümüzce sigara içilmesi için belirlenen yer haricinde) sigara içmek, kurum binası içerisinde yiyecek ve içecek bulundurmak kesinlikle yasaktır.
Adres:
Türkbeyli Mahallesi Gökçesu Caddesi No39 Mengen/Bolu
Telefon
(0374) 356 10 54